OMV Petrom a organizat sambata, 2 aprilie, o actiune de plantare in localitatea Boldesti-Scaeni din judetul Prahova. Activitatea a avut rolul de a construi o bariera forestiera pe trei dintre drumurile din localitate, de a infrumuseta orasul, dar si de a promova un comportament eco-civic prin protejarea mediului înconjurator.
Actiunea de plantare continua angajamentul pe termen lung pe care OMV Petrom si l-a asumat fata de comunitatea locala. Inca din 2012, OMV Petrom desfasoara in Boldesti Scaeni activitati de tip scoala dupa scoala, de educatie interculturala pentru copiii romi si romani si activitati de consiliere parentala.
Incepand cu 2015, compania a inaugurat în localitate Centrul de Resurse al Comunitatii (CERC) Boldesti-Scaeni, o cladire ridicata dupa cele mai riguroase standarde de sustenabilitate în constructie, independenta de utilitatile din reteaua publica si construita cu materiale ecologice. Centrul gazduieste activitati educationale pentru copii si parinti, iar in viitor vor avea loc cursuri de pregatire profesionala pentru membrii comunitatii.
”Actiunea de voluntariat de astazi a fost mai mult decat o plantare, a fost o lectie despre integrare, despre schimbare a mentalitatilor si depasirea unor bariere culturale. Bariere ce ne împiedica de multe ori sa colaboram pentru atingerea unui scop comun – acela de a contribui la dezvoltarea proprie si a comunitatii in care traim”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.
La activitatea de voluntariat desfasurata pe 2 aprilie au participat atat membri CERC Boldesti-Scaeni, membri din comunitate, elevi si profesori, cat si angajati OMV Petrom. In pregatirea plantarii, Asociatia Mai Mult Verde a realizat un studiu la fata locului si, în functie de caracteristicile solului, a stabilit care sunt locurile propice si speciile de pomi potrivite zonei. Astfel, tei, salcami si arbusti au fost plantati in 4 zone ale orasului. Una dintre locatii este chiar drumul ce leaga orasul Boldesti de comunitatea roma de la periferie. Implicarea localnicilor de etnii diferite a avut rolul de a contribui pe termen lung la cresterea tolerantei fata de persoanele rome si de integrare in viata comunitatii in ansamblul ei. (A.D.).